Af Kaj Kongsted

Scenetæppet viser et stort billede af Pippis hus "Villavillakulla". Det syv mands store musical orkester stemmer og publikums steming emmer af forventning

, kl. 18.55, d. 7/4 i Harmoniens store teater sal. Det er lige før det sker. De 75 aktører og de 21 personer på "holdet bag det hele", vil i fem forestillinger føre os ind i forfatteren Astrid Lindgrens fantastiske, 70 år gamle, "Pippi univers", som musical 2016. efter en velkomst ved forsøgsscenens formand, og en officiel åbnings tale ved byrådsmedlem Karl Erik Olesen, hvori han mindedes "den første Pippi forestilling", kunne spillet begynde.

Og efter nogle ganske små problemer med scenetæppet og en mikrofon, fik vi så et virkeligt gennemarbejdet, og oprigtigt eventyr spil af en uovertruffen og eminent Pippi figur samt virkelige intense og godt valgte og udførte skuespil figurer, Såvel i de enkeltstående figurer som i korenes, og deres samspil med orkesteret. Vi har sjældent set en så fuldendt forestilling, hvor alle passager virkede så gennearbejdet og samspillet så perfekt gennemført. Vi sidder med en dyb beundring over alle de over 100 medvirkende, der har ydet en formidabel indsats, som vi i Haderslev borgere ikke kan værdsætte højt nok. Forsøgsscenen har igen opfyldt vore forventninger.